Повий цикл робіт по виготовленню водойм будь-якої вартості

Погляньте

Поради професіоналів

ВОДНІ РОСЛИНИ І ЧИМ ВОНИ ВАЖЛИВІ

ВОДНІ РОСЛИНИ І ЧИМ ВОНИ ВАЖЛИВІ

Основне населення узбережжя водойм становлять водні рослини. Найпримітніші з них це великі рослини - макрофіти. Крім численних екологічних функцій в житті водойм, рослини, зокрема макрофітів, виконують і декоративну функцію. Це робить їх незмінними компонентами як природних, так і штучних водних екосистем. Тепер детальніше.

ХАРАКТЕРИСТИКА ТИПОВОЇ ВОДНОЇ ЕКОСИСТЕМИ

ХАРАКТЕРИСТИКА ТИПОВОЇ ВОДНОЇ ЕКОСИСТЕМИ

Мрієте облаштувати на присадибній ділянці штучну водойму та запустити декоративну рибу, чи вирощувати коропових і осетрових? Тоді ця інформація для вас!

МЕТОДИ ЛІКВІДАЦІЇ НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ ЦВІТІННЯ ВОДИ

МЕТОДИ ЛІКВІДАЦІЇ НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ ЦВІТІННЯ ВОДИ

У минулий раз ми розглянули основні аспекти, що зумовлюють появу цвітіння води, можливі наслідки цього несприятливого явища, а також деякі профілактичні способи запобігання масовому розвитку ціанобактерій у воді, які, власне, і створюють ефект "цвітіння".

А як бути в ситуаціях, коли вода, яку вживає людина потребує однозначного позбавлення від ціанотоксинів, щоявляють собою небезпеку для здоров'я людей та тварин? Розглянемо найбільш поширені методи.

КУЛЬТИВУВАННЯ ЖИВИХ КОРМІВ ПРИ ВИРОЩУВАННІ РИБИ В ДЕКОРАТИВНИХ СТАВКАХ

КУЛЬТИВУВАННЯ ЖИВИХ КОРМІВ ПРИ ВИРОЩУВАННІ РИБИ В ДЕКОРАТИВНИХ СТАВКАХ

Всі наведені технології культивування живих кормів в даній статті, є результатом багаторічної практики утримання в штучних умовах, зокрема в декоративних ставках, таких традиційних видів риб як короп, білий і чорний амури, білий і строкатий товстолобики, судак, щука, а також представників осетрових , лососевих і сигових.

ЩЕ РАЗ ПРО ЦВІТІННЯ ВОДИ

ЩЕ РАЗ ПРО ЦВІТІННЯ ВОДИ

Цвітіння води - складний і багатофакторний процес, який має вагомі підстави для попередження його появи і контролю розвитку. Науково доведено, що отрути ціаном (під час цвітіння води) здатні накопичуватися в активній формі в воді, молоці, м'ясі домашніх тварин і птиці, молюсках і рибі, використовуваних людьми для їжі.